200 llibres recomanats per encertar per Sant Jordi 2021
200 llibres recomanats per encertar per Sant Jordi 2021

La pandemia fara que sigui, sens dubte, una diada diferent, pero els llibres nunca falten mai a la citacion. Vet aca la seleccio sobre propostes dividides per categories

50 dating sites

Aquest nou Sant Jordi 2021 encara nunca sera com ens agrada recordar la diada, amb gent en carrers plens davant centenars de parades sobre llibres i roses. Pero sera. Encara que sigui en espais perimetrats o en estands davant de cada llibreria, amb les preceptives mesures de seguretat a causa sobre la pandemia, els llibres segueixen alla. Ho han demostrat dia a dia durant els ultims tretze mesos i els lectors han comencat a veure que potser no fa falta aguardar el 23 dabril per comprar-los. Aquesta guia sobre 200 novetats ofereix llibres recomanats per obsequiar i autoregalar-se, sigui o nunca Sant Jordi.

Literatura catalana, per Anna Abella

Literatura catalanaEls angles morts

hope for dating drama

Borja Bagunya. Periscopi. 19,90

Despres dels celebrats relats sobre Plantes dinterior i Defensa propia, Bagunya destilla genialitat en la seva primera novella, a mes duna prosa sulfurica contra el sistema academic universitari. Els protagonistes un professor sobre Literatura que es la pura imatge del perdedor, i la seva parella, una intelligent i honesta ginecologa.

Napalm al cor

Pol Guasch. Emblema. 18,90

Amb nomes 24 anys i un parell sobre poemaris publicats, Guasch es convertia en lautor mes jove a guanyar el Llibres emblema, premi sagac en el llancament sobre talents. Napalm al cor es una distopia asfixiant i alhora poetica acerca de la repressio del permitirse en una seccii?n militaritzada on 2 nois pateixen la intolerancia envers el seu desig i la seva llengua, la precarietat i el desarrelament.

Tandem

Maria Barbal. Destino. 18,90 Flamant Premi dHonor de les Lletres Catalanes 2021, lautora sobre Pedra sobre tartera ja comencava lany amb bon peu, guanyant un altre guardo, el Pla, gracies a aquesta novella, en que reflexiona en lamor i la felicitat en la maduresa a traves dun viudo i duna dona acabats sobre apartar que coincideixen en la classe sobre ioga.

Consumits pel foc / Consumidos por el fuego

Jaume Cabre. Proa / Destino. 19

La decada despres sobre lexit sobre Jo confesso lautor sobre Les veus de el Pamano torna amb aquesta novella curta, la mena de fabula no buscada en que un professor sobre literatura, de nom Ismael, comparteix protagonisme amb un petit senglar. Falenes atretes per la llum, el retrobament amb una veina de la infancia, una intriga negra i dosis sobre drama i dhumor, en un relat que nunca deixa sobre sorprendre.

Consulteu la seleccio total sobre llibres de literatura catalana.

Literatura castellana, per Elena Hevia

Literatura castellanaTomas Nevinson

Javier Marias. Alfaguara. 22,90

Aquest enorme autor amb voluntat sobre ser-ho tanca amb aquesta novella un diptic que funciona tambe com el reves de la trama de Berta Isla, la seva novella anterior. Si aquella se centrava en lheroina del titol, ara li toca el torn al seu marit, que, havent tornat daquella peripecia, senfronta al dilema moral sobre En Caso De Que es licit matar en la circumstancia concreta.

Los ojos cerrados

Edurne Portela. Galaxia Gutenberg. 17

Si hi ha una preocupacio que recorre els llibres dEdurne Portela es la sobre lanalisi sobre la violencia que ella ha concretat en les accions dETA o en la que perdura enquistada en la parella. Ara li toca a la novella que recull el trauma de la lucha Civil reflectit en un avi que viu en un poble perdut i la dona jove que torna alla.

?Quan es el dia sobre Sant Jordi 2021? Data i com se celebrara

amino en espaГ±a

Al final siempre ganan las monstruos

Juarma. Blackie B ks. 21

El segell Blackie B ks ens revella aquest autor andalus que ha ordit a la seva primera novella un impactant relat dautodestruccio generacional no gaire allunyat de el que cosa va suposar Trainspotting al seu moment. Fill i net sobre temporers, Juan Manuel Lopez, es a dir, Juarma, sembla que deixara empremta. I an en arriba amb doblet sobre la seva faceta fanzinera a Abrazame hasta que la vida deje sobre dar puto asco (Autsaider Comics, 12 ) reuneix una antologia de vinyetes satiriques plenes dironia i humor.

Independencia

Javier Cercas Tusquets. 21,90

Cercas ha enviat el seu heroi a lany 2025 quan, segons la seva ficcio, el proces i la pandemia ja son cosa de el passat. Una trama sobre fort calat politic, aquesta vegada situada a Barcelona, amb la nova alcaldessa (res a veure amb Colau) com a victima, li serveix a lautor per consolidar el seu projecte policiac.

Consulteu la seleccio completa sobre llibres de literatura castellana.

Literatura estrangera, per E. E.

Literatura estrangera,Hamnet

Maggie OFarrell. LAltra Editorial / Asteroide. 23,95

La irlandesa Maggie OFarrell es val sobre la figura sobre Shakespeare per Aclarar una historia acerca de el Bardo. Hamnet va acontecer lunic fill home sobre lautor que va morir als 11 anys. Temps despres, aquest escriuria la tragedia acerca de el trasgo dun pare i el seu fill amb un nom molt semblant Hamlet.

Marilynne Robinson. 1984 / Galaxia Gutenberg. 19,90

La multipremiada Robinson es la sobre les autores sobre capcalera del president Obama i la de les veus mes respectades de lactual literatura nord-americana. Aqui recupera un personatge secundari sobre la seva novella En casa, un home blanc, alcoholic i autodestructiu que en els anys posteriors a la Segona conflagracion Mundial, senamora duna afroamericana.

Llum de febrer / Luz sobre febrero

Elizabeth Strout. 1984 / Duomo. 18

Strout ha decidit recuperar la seva heroina Olive Kitteridge, eternament enutjada i posseidora duna honestedat brutal, ara viuda i necessitada damor, en aquesta nova serie de relats tan honestos i precisos com el llibre anterior que li va reportar el Pulitzer. Es complicado nunca imaginar-se lOlive amb els trets de Frances McDormand, que la va encarnar en una excellent miniserie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *